A NAK Szántóföldi Napok kiállítás egyik leglátványosabb része a szántóföldi növényes kiállítók bemutatója, ahol közel 10 hektáron fajtasor bemutatókat láthat a közönség valamint a mikroparcellákon termesztéstechnológiai újdonságokkal várjuk az érdeklődőket. Fogadják szeretettel az alábbi kis ízelítő növényes kiállítóink bemutatkozásából.

 AGRO.bio Hungary Kft.
Az AGRO.bio Hungary Kft-t 20 éve alapítottuk abból a célból, hogy jövőorientált mikrobiológiai termékek fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával szolgáljuk a növénytermesztőket és a kertészeket.

Társaságunk fő célja, hogy speciális szakismereteink, versenyképes komplex technológiáink, szakértő kollégáink segítségével a mezőgazdaság alapvető termelő eszközét, a termőföld termékenységét megőrizzük és javítsuk, ezzel hozzájáruljunk a környezetkímélő módon jövedelmező gazdálkodáshoz.

Mikrobiológiai termékeink nagy szakértelemmel, precíz tudatossággal kialakított összetétele, szinte gyógyszergyári minősége egyedülálló biztonságot és garanciát jelentenek a felhasználóknak.

Termékeink a fenntartható gazdálkodásban a növények tápanyagpótlásában, a talaj humusztartalmának növelésében, a talajszerkezet és talajélet javításában játszanak fontos szerepet, környezetbarát talajbiológiai megoldást biztosítva.

Hazánkban 11 mikrobiológiai és 5 kiegészítő terméket forgalmazunk és 1 talajmikrobiológiai fejlesztésünk van engedélyeztetés alatt.

A belföldi szaktanácsadást és a közvetlen értékesítést 12 agrár- és kertészmérnök végzettségű területi képviselőnk végzi. 
 Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft.
A Gabonakutató az egyik legnagyobb magyar nemesítőház, amely több mint 95 éve áll a magyar mezőgazdaság szolgálatában: gabonafélék, ipari és alternatív növények fajtanemesítésével, kutatásával; valamint vetőmagtermesztéssel és feldolgozással, forgalmazással foglalkozik. Kalászos kínálatunkban megtalálható egyaránt prémium (javító) búza, malmi búza, tönkölybúza, durumbúza, tritikálé, árpa és zab. Széleskörű portfóliónkban szerepel repce, szemes kukorica, siló kukorica, napraforgó, szója, szemescirok, silócirok, szudánifű, köles, olajlen, mohar és pohánka.
 Limagrain Central Europe SE Magyarországi Fióktelepe
Mikro-parcellás bemutatónk területén Friss Fuvallat jelzéssel azokat az új, prémium hibrideket is láthatják, amelyek magukban hordozzák a kiemelkedő termőképességet, és nagy fokú termésbiztonságot.

LG FRISS FUVALLAT

LG 31.390 Phalanx  - FAO 380-390 szemes Kukorica

Jó választás azoknak, akik

 • a szárazság hatásának csökkentését a jó agrotechnikai gyakorlat és a hibridválasztás kombinációjával oldják meg,
 • olyan hibridet keresnek, amely meghálálja a kedvező termőhelyi adottságokat,
 • ugyanakkor jól képes kompenzálni, ha a körülmények kedvezőtlenebbre fordulnak

LG 31.415 Invador  - FAO 420-430 szemes Kukorica

Mindenkinek ajánljuk, aki

 • jó, vagy átlagos termőhelyi adottságok között gazdálkodik és a nagy termés elérése mellett a termésbiztonság is fontos számára,
 • területein az elérhető termésszintet kis vagy közepes mértékben befolyásolja az évjárat,
 • a vetés korai kezdéséhez keres arra alkalmas, középérésű hibridet

LG 50. 479 SX Tesoro  - Express® toleráns közép-korai linolsavas napraforgó

Partnereink több, mint 80%-a elégedett a hibrid idei teljesítményével!

 • Kiegyenlítettségét, kedvező növénymagasságát, jó kórtani tulajdonságait, korai érés idejét, félig bókoló tányérállását tartják kimondottan előnyösnek.

LG AMBASSADOR  - A termés nagykövete! Középérésű őszi káposztarepce hibrid

Önnek ajánljuk, ha

 • a genetikai előrehaladásban rejlő nagyobb terméspotenciál lehetőségét szeretné kihasználni
 • olyan hibridet termelne, amely hatékonyan használja fel a kijuttatott nitrogént
 • szeretné elkerülni a tarlórépa sárgaság vírus fertőzés termés- és olajtartalom csökkentő hatását

A Limagrain portfolió további jeles képviselői is bemutatásra kerülnek úgy, mint:

LG 50. 779 HO SX közép-korai magas olajsavas napraforgó

LG ABSOLUT Az abszolút termésgyőztes őszi káposztarepce hibrid

LG ARCHITECT – Európa legnagyobb területen vetett középérésű őszi káposztarepce hibrid

 Valamint a Proventus Trade Kft. által forgalmazott malmi LG őszi búza fajták:

AIRBUS   

LG ARMSTRONG

LG ABSALON

 Marton Genetics
A piacvezető martonvásári nemesítőház, a Marton Genetics cégcsoport a NAK Szántóföldi Napokon egyedi, 200 négyzetméter alapterületű sátorral várja vendégeit. Itt bemutatkoznak a Marton Genetics cégcsoport Stratégiai partnerei.

Megtekinthetik a látogatók az elvetett fajtasort ( Mv Nádor, Mv Nemere, Mv Ménrót, Mv Krajcár, Mv Kolo, Mv Felleg, Mv Mente, Mv Kondás,  Mv Káplár, Mv Pelsodur és az Mv Talentum).

 • Továbbá különlegességek, újdonságok a vetőmag termékpályáról
 • Talajbaktériumoktól a hogyan jutunk el a épp a kiváló norvég lazacig
 • Hogyan lesz a martonvásári búzából keményítő és glutén
 • Találkozz a drónspecialistákkal - Magyarország első számú monitoring drón technológia fejlesztő csapatával
 • Kalászos és kukorica nemesítésünk különlegességei
 • Mezőgazdasági biztosítások a legbiztosabb forrásból
 • Növényvédelmi gépek, technológiai újdonságok
 • Aszódi János az agrár média elsőszámú képviselője: „Én kis kertem” című könyvének dedikálása
 • Nagy János a Debreceni Egyetem professzora, a „Kukorica- A nemzet aranya” című könyvének dedikálása

Sok- sok újdonság, meglepetés a MARTON GENETICS standján!

 Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
NÉBIH részről bemutatásra kerül a GOSZ-VSZT-NAK-NÉBIH (Gabonatermesztők Országos Szövetsége - Vetőmagszövetség és Terméktanács – Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) államilag elismert őszi búzafajták kísérlete. Ez a kísérlet két éréscsoportban tartalmazza 27 korai és 21 középérésű búzafajta szortimentjét.

A kísérlet magába foglalja, ezáltal a látogatók megtekintetik, a megelőző 3 évben újonnan regisztrált, így a piacon még kevésbé ismert fajtákat, az előző évek posztregisztrációs kísérleteiben mind termésmennyiségben, mind a minőségi paraméterekben első 10-10 helyen teljesítő fajtákat, valamint az előző termesztési évben (2019/2020) meghatározó, 8 legnagyobb területen szaporított búzafajtákat.

A kísérlet újdonságértéke abban rejlik, hogy egy objektív, független fajtabemutató és -kiértékelő rendszert felépítve, átfogó képet igyekszik nyújtani a termelő gazdálkodók részére. Az együttműködő felek minden rendelkezésükre álló eszközzel a helyes fajtaválasztás segítését tűzték ki célul, amely magában foglalja az egészséges környezet megteremtését, a kiváló minőségű és eredményű, biztonságos termékek előállítását, forgalmazását, a gazdálkodók tevékenységének sikeressége érdekében.

A bemutatott kísérlet eredményeiről az érdeklődő látogatók, a kiértékelést követően mind a VSZT, mind a NÉBIH honlapjain tájékozódhatnak.
Organic Humin Trade Zrt.

Fő attrakciónk a NAK Szántóföldi Napok kiállításon a bio - palántanevelés és szántóföldi-üvegházi zöldségkutúra lesz, telepített palántákkal, valamint gazdáink prémium minőségű terményeiből kapnak kóstolót a látogatók és megismerhetik azt a 2 komponensű bio termékrendszert, amivel ugyanazt a versenyelőnyt elérhetik a prémium kategóriás bio piacon, ami gazdáinknak rendelkezésre áll.

A percellán nem kísérlet, hanem egy valós, prémium minőségű technológia működő, export piacokra is skálázott, gazdaságilag rentábilis prezentációja látható ÉS kóstolható. Vízoldékony huminsav alapú bio termesztési rendszer, ami a talaj helyreállítása mellett versenyelőnyt és termésbiztonságot garantál a fenntartható szemléletű, nagy területen gazdálkodóknak - a prémium termények és utánozhatatlan ízekek csak ráadás! Gazdáink kiemelkedő eredményeket érnek el kertészeti kultúrákban, például 2 héttel előbb vannak primőr termékeikkel a piacon, mint mások, terményeik első osztályúak, a felvásárlók versengenek érte. Fontos "mellékhatás", hogy minden szántóföldi, energianövény  és kertészeti kultúránál képesek vagyunk akár 30-60%-os öntözővíz megtakarítást elérni. Ez már magában impozáns eredmény, ha a klímavátozás szempontjából nézzük, de emellett hozamnövekedés és prémium beltartalom jellemzi a kezelt földeket, egyszerű kezelési rend mellett.
RAPOOL Hungária Kft.

A RAPOOL kizárólag a repce nemesítésével, vetőmag-forgalmazásával és termesztéstechnológiájával foglalkozik. Úttörő jellegű újításaink cégünket a világ egyik vezető repcenemesítőjévé teszik. Magyarországon már 20 éve jelen vannak a repcéink, a hibridek bevezetésében és elterjedésében döntő szerepet játszottunk. A 2011-ben megalapított RAPOOL Hungária Kft. életében fontos mérföldkő volt, hogy 2016-ban már minden ötödik hektáron RAPOOL-repcét vetettek a magyar gazdák. Kiemelkedő piaci pozíciónkat jelzi, hogy a repcevetőmag belföldi értékesítéséből származó árbevételünk évi 1,1 milliárd forintos szint felett stabilizálódott, ami a kizárólag vetőmag-értékesítéssel foglalkozó vállalatok közül évek óta a legmagasabb érték.

Sikerünk annak köszönhető, hogy felkészítjük repcéinket a klímaváltozásra. Hibridjeink rendelkeznek tarlórépa sárgaságvírusa ellenállósággal, vigorózusabbak, a termésszintjük magasabb és stabilabb, mint a régebbi hibrideké. Kedvező beltartalmi tulajdonságaik, magasabb olajtartalmuk pedig érdemben növeli a repcetermesztés jövedelmezőségét.

RWA Magyarország Kft.

Az RWA Magyarország Kft. szeretettel várja Önöket Mezőfalván, a NAK Szántóföldi Napokon!

Nagy örömünkre szolgál, hogy végre személyesen találkozhatunk a kiállításon, ahol számtalan újdonsággal készülünk Önöknek.

Fajtasorunkon megtekinthetők lesznek a Campesino és Obiwan kiváló búzafajtáink, melyek friss elismeréssel rendelkeznek és Magyarországon először elérhetőek.

Szabadtéri pavilonuknál az összes üzletágunk bemutatkozik, úgy, mint vetőmag, növényvédő szer, műtrágya, gázolaj és terménykereskedelem. Rengeteg újdonsággal várjuk Önöket, bemutatásra kerül többek közt a legújabb hazai vetőmagmárka, a G-Seed, ingyenes termékminták lesznek elérhetőek az RWA saját, újonnan bevezetésre kerülő mikrogranulátumából, bemutatkozik a BioHelp International, így lehetőségük nyílik megismerkedni kiváló minőségű bio input anyagokkal, valamint gázolaj üzletágunk új termékeivel is találkozhatnak, úgy, mint a klímasemleges tankolás vagy a saját márkás AD Blue adalékanyag.

Találkozzunk az RWA standján!
SAATEN-UNION Hungária Kft.

A SAATEN-UNION anyavállalatát 1965-ben alapította hét családi tulajdonú, mára több mint 100 éves nemesítési tapasztalattal rendelkező német nemesítőház, Magyarországon pedig 2000-ben jelent meg, akkor egyetlen alkalmazottal. A SAATEN-UNION márkanév fogja össze azokat a szántóföldi növényfajokat, amelyekkel a repce kivételével foglalkozunk. Büszkék vagyunk arra, hogy fajtáink a hazai viszonyok között is a legjobbak közé tartoznak termésmennyiség és -minőség tekintetében. Külön érdemes kiemelni a HySEED márkanév alatt megjelenő innovatív hibridkalászos-portfóliónkat, amelyet a HySEED márkanév alatt termesztéstechnológiai ajánlásokkal együtt nyújtunk át a termesztőknek.

Az általunk nemesített fajták és a lepsényi vetőmagüzemünkben előállított vetőmagok minőségét a növénytermesztők is értékelik: a 2020 nyarán lezárt gazdasági évben rekordárbevételt realizáltunk, elérve a 4,9 milliárd forintot, ami 40 százalékos árbevétel-emelkedést jelentett az előző évhez képest.
WATER & SOIL

VízŐr®, megoldás  a kévés csapadék okozta gondra

Termékünk a VízŐr® egyedülálló megoldás a talaj nedvességtartalmának megőrzésére.

Ennek fontossága elsősorban a kelés és az azt követő időszakban jelentős.

Az egyenletes és erőteljes kelés, a növények kezdeti dinamikus fejlődés a jó terméshez szükséges. A mostani klimatikus körülmények közt a talajból több víz párolog ki, mit amennyit a növények felvesznek. A VízŐr® ezen változtat.

Öntözetlen gazdálkodásban 8-20%os terméstöbblet, öntözéses gazdálkodásban akár 50%-s öntözés csökkenés érhető el, azonos terméseredmény mellett alkalmazása révén.

Hatása nem pillanatszerű, 90 napig csökkenti a talajból való párolgás okozta vízveszteséget és ezen a módon segíti a növények fejlődését, a kijutatott tápanyagok felvételét.

Biogazdálkodásban is engedélyezett termék.

Ajánlott szántóföldön: Apró magvúak, tavaszi vetésű növényeknél alkalmazása vetés után, kelés előtt.

Célszerű, hozamfokozó és költség csökkentő alkalmazási tanácsokért keresse cégünket, telefonon vagy emailben:

www.waterandsoil.hu  oldalunkon megtalálhatóak az elérhetőségeink.

4 kontinensen tesztelt termék